16 Mayıs 2016 Pazartesi

Çanakkale Masalcılar Buluşması Başladı(*)


 
Masalcılar geçen yıl olduğu gibi mayıs ayındaki sezon finalini beş günlük şölenle kutluyor. Bu yılın temasını Hayat Ağacının Sesleri olarak belirleyen Masalcılar, acıları dindirmenin ve barışmanın yolunun birbirini anlamaktan, birbirlerinin hikâyelerini dinlemekten geçtiğine inanıyor.
 
Çanakkale Masalcılar Buluşması başladı. Masalcılar, masalseverleri, iyilerin kazandığı, kötülerin kaybettiği masalların çevresinde buluşmaya davet ediyor. Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi, Ece Ayhan Evi, Halk Bahçesi, Korfmann Kütüphanesi ve Morabbin Park’ta gerçekleşecek etkinlikler ücretsiz ve halka açık.

Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi, Çanakkale Kent Masalcıları, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, Anlat Bana Kültür Sanat Derneği, Yaşam Okulu’nun ortaklaşa yürüttüğü buluşmanın açılışı önceki akşam (11 Mayıs) Çanakkale Kent Müzesi’nde Prof. Dr. Sinan Canan’ın “Öykücü Beyin” sunumuyla gerçekleşti. Konuklar, söyleşinin ardından Sardunya’da açılan “Hayat Ağacının Renkleri” karma resim sergisini gezdi. Umut Germeç, Şule Günal, Serpil Kapar, Ezgi Yemenicioğlu Negir’in ürünlerinden oluşan sergi 31 Mayıs’a kadar açık. Pazar akşamına kadar devam edecek buluşma kapsamında masalcılar, ilköğretim okullarında ana sınıfı ve birinci sınıf öğrencileriyle buluşacak, yetişkinler için masal çemberleri kuracak. Konuklar, masalla ilgili söyleşilerin yanı sıra Asuman Sübay ve Bihter Yılmaz ile kukla yapımı, müzisyen Bülent Genç ile “Saza ve Söze Dair”, dansçı, koreograf Esra Yurttut ile “Masalsı Hareket” atölyelerine katılma imkânı da bulacak. Buluşma, Tolga Zafer Özdemir’in "Likya Dede Bir Anadolu Güzellemesi" ile bitecek.
* Bu haber 13 Mayıs 2016 tarihinde Çanakkale Olay gazetesinde yayımlanmıştır.

1 yorum: