21 Mart 2016 Pazartesi

Bir Garip Ademoğlu

Çanakkale Masalcılar Buluşması 2. kez masalın büyülü dünyasına ayak basmak isteyen misafirleri için hazırlanıyor. 11-15 Mayıs 2016 tarihleri arasındaki 2. Çanakkale Masalcılar Buluşması'na Likya Dede adlı gösteri ile konuk olacak müzisyen Tolga Zafer Özdemir ile Güneşin Aydemir söyleşi yaptı.
 
 

Tolga Zafer Özdemir kimdir?
Hâlâ bu kadar hücrenin nasıl bir araya gelip durduğuna şaşan bir garip Ademoğludur.

Müzik sizin için ne ifade ediyor?
Uzay zaman içinde titreşimlerin bir zeka tarafından düzenlenmesi durumudur. Bu anlamda benim için sadece sesler değil, aynı zamanda evrenin konuşma şeklidir. Eğer dikkatli dinlenirse düşünülenden daha fazla yerde karşımıza çıkar.
 
Masallar sizin için ne ifade ediyor?
Zıt durumların mücadelesini didaktik ve geniş bir hayal gücü ile anlatan masallar bir toplumun kültürünü oluşturur. Bu anlamda eğitimin ilk ve temel parçası olarak görüyorum. 
 
Likya Dede nasıl ortaya çıktı? Kapsamı, iletmek istediği söz nedir?
Likya Dede, çocuklar için yazdığım bir modern dans gösterisi. İçerisinde batı ve doğunun birleşimi bir enstrüman topluluğu var. Anadolu'ya ait hikâyeler üzerinden Likya Dede adlı hayali bir kahramanın  küçük kıza öğüt vermesi üzerine kuruludur. Aynı masal gibi Anadolu'nun tarihine ve önemine ait yani toplumsal bilinç yaratma isteği ile yazılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder